További információk: +36-30 605 3313 / +36 30 932 6855 - 4400 NYÍREGYHÁZA, OROSI ÚT 20. gergo.nyako@spatrend.hu
Hová helyezzem el a jakuzzimat?

A masszázsmedence egy kültéri, és egész éven át kellemes pillanatokat nyújtó eszköz. Bátran tegyük ki tehát a teraszunkra, vagy a kertünkbe. Ne féljünk attól, hogy fúj a szél, esik az eső, vagy süt a nap. Masszázsmedencénk a gondtalan, ellazító, kellemes fürdőzés érzését nyújtja majd nekünk télen és nyáron egyaránt. Fürdőzhetünk benne egyedül, baráti társasággal, családi körben, párunkkal, gyerekeinkkel. Nem baj, ha néhány szempontot azért figyelembe veszünk a kiválasztás során:

  • legyen a medence helyén megfelelő áramellátás. Nem árt, ha van 3 fázis, de a HotSpring medencék például energiatakarékosságuknak köszönhetően 1 fázisról is könnyedén üzemelnek.
  • Lehessen a helyszín fizikailag megközelíteni, mert a telepítéshez a medencét valahogyan a helyszínre kell jutattni. A medencék általában függőleges helyzetben szállíthatók, így a medence befoglaló méretét vegyük figyelembe.
  • Gondoljuk az árnyékolásra: szívesebben használjuk majd medencénket, ha napközben és erős napsütésben valamilyen kényelmes árnyékolót használhatunk. Lehet ez egy napernyő, vagy egy kitolható napellenző. Vagy építhetünk egy szaletlit.
Érdemes-e télre leereszteni a medencét?

A jakuzzizás talán épp a téli hónapokban a legüdítőbb. Képzeljük csak el, mennyire csodálatos a havas, jeges tájban egy 37 °C-os meleg vízben ellazulni, és pezsgőt kortyolgatni! De hogy a szkeptikusokat meggyőzzük, eláruljuk, hogy egy jó szigetelésű medencét gazdaságosabb a téli hónapokban is üzemeltetni, mintsem leengedni és újratölteni. (ha huzamosabb ideig használaton kívül van a medencénk, akkor vegyük lejjebb a hőmérsékletét, és tartsuk zárva a thermo tetőt.)

Mit is tud egy jakuzzi tető?

thermo tetőThermo tető nélkül medencénk vízhőmérséklete akár óránként 1-2 °C-kal is csökkenhet. Olyan jakuzzit érdemes választani, amelynek nagyon jól záródik a teteje. Ám a könnyű kezelhetőség is fontos, hiszen sok esetben ezek a tetők igen méretesek, és nehéz a mozgatásuk. Ha nehezen boldogulunk, érdemes tetőemelőt felszerelni, hiszen ez a beruházás az évek során sokszorosan megtérül. Az amerikai HotSpring gyár saját tetőgyárában készíti a jakuzzi tetőket. A kaliforniai cég a jakuzzi gyártás első számú szakértőjeként olyan tetőket gyárt, amelyek mellett a hőveszteség teljesen elhanyagolható.

Mitől zavaros a jakuzzim vize?

Ugye te is találkoztál már azzal a jelenséggel, hogy a víz állapota megváltozott: az eddig kristálytiszta medencevized nyálkás, esetleg zavaros lett. Sokszor beszéltünk már arról, hogy mennyire fontos, hogy a jakuzziba tusolva, tiszta fürdőruhában üljünk be, mert ugyan a vegyszerek megküzdenek a szennyeződésekkel, ám egy mennyiségen túl nem bírják. Ha körültekintően járunk el, ám mégis rosszabbodna a víz minősége, akkor az AquaFinesse segítségünkre lesz. A holland csodakészítmény a biofilm eltávolításának módszerével működik. Összetételéből adódóan felbontja a baktériumok nyálkás, síkos védőrétegét, és védtelenné teszi azokat a fertőtlenítőszerekkel szemben. Így a víz kb. 80 %-kal kevesebb klór használatával karbantartható.

Mire jó a Motomassage?
motomassageA Motomassage a HotSpring világszerte levédett masszázsrendszere, amely egyedülálló módon masszírozza a hát izmait. Mintha két thai masszőrlány ülne az ember háta mögött, és soha nem szűnő lelkesedéssel kényeztetnék a gerinc melletti izomcsoportokat. A motomassage semmilyen elektronikus alkatrésszel nem rendelkezik. Mozgását kizárólag a víz és a levegő együttes nyomásának köszönhetően kapjuk.
Mire jó a 100% vízszűrés?

pumps_filtersA HotSpring masszázsmedencék 100% szűrése, más néven no-bypass szűrése teljesen egyedülálló technológia a masszázsmedencék világában. A szűrés hatékonysága abban rejlik, hogy a víz minden cseppje a szűrőkön megy keresztül, akár használjuk a medencénket, akár éppen pihen. Ezzel a technológiával minden HotSpring medence 5 csillagos minősítéssel vizsgázna egy elképzelt jakuzzi víz higiéniai vizsgán. A technológiát a magyar ÁNTSZ egy közösségi célra szolgáló használati engedéllyel látta el, ami nagy büszkeség a forgalmazók számára, és megnyugtató a medencék tulajdonosai számára.