KÉRDÉSEK / VÁLASZOKA masszázsmedence egy kültéri, és egész éven át kellemes pillanatokat nyújtó eszköz. Bátran tegyük ki tehát a teraszunkra, vagy a kertünkbe. Ne féljünk attól, hogy fúj a szél, esik az eső, vagy süt a nap. Masszázsmedencénk a gondtalan, ellazító, kellemes fürdőzés érzését nyújtja majd nekünk télen és nyáron egyaránt. Fürdőzhetünk benne egyedül, baráti társasággal, családi körben, párunkkal, gyerekeinkkel. Nem baj, ha néhány szempontot azért figyelembe veszünk a kiválasztás során:

 

  • legyen a medence helyén megfelelő áramellátás. Nem árt, ha van 3 fázis, de a HotSpring medencék például energiatakarékosságuknak köszönhetően 1 fázisról is könnyedén üzemelnek.
  • Lehessen a helyszín fizikailag megközelíteni, mert a telepítéshez a medencét valahogyan a helyszínre kell juttattni. A medencék általában függőleges helyzetben szállíthatók, így a medence befoglaló méretét vegyük figyelembe. 
  • Gondoljuk az árnyékolásra: szívesebben használjuk majd medencénket, ha napközben és erős napsütésben valamilyen kényelmes árnyékolót használhatunk. Lehet ez egy napernyő, vagy egy kitolható napellenző. Vagy építhetünk egy szaletlit.


A jakuzzizás talán épp a téli hónapokban a legüdítőbb. Képzeljük csak el, mennyire csodálatos a havas, jeges tájban egy 37 °C-os meleg vízben ellazulni, és pezsgőt kortyolgatni! De hogy a szkeptikusokat meggyőzzük, eláruljuk, hogy egy jó szigetelésű medencét gazdaságos a téli hónapokban is üzemeltetni, mintsem leengedni és újratölteni. Ha huzamosabb ideig használaton kívül van a medencénk, akkor esetleg vegyük lejjebb a hőmérsékletét, és tartsuk zárva a thermotetőt.


Thermo tető nélkül medencénk vízhőmérséklete akár óránként 1-2 °C-kal is csökkenhet. Olyan jakuzzit érdemes választani, amelynek nagyon jól záródik a teteje. Ám a könnyű kezelhetőség is fontos, hiszen sok esetben ezek a tetők igen méretesek, és nehéz a mozgatásuk. Ha nehezen boldogulunk, érdemes tetőemelőt felszerelni, hiszen ez a beruházás az évek során sokszorosan megtérül. Az amerikai HotSpring gyár saját tetőgyárában készíti a jakuzzi tetőket. A kaliforniai cég a jakuzzi gyártás első számú szakértőjeként olyan tetőket gyárt, amelyek mellett a hőveszteség teljesen elhanyagolható.


Előfordulhat, hogy a víz állapota megváltozik, az eddig kristálytiszta medencevíz nyálkás, esetleg zavaros lett. Fontos, hogy a jakuzziba tusolva, tiszta fürdőruhában üljünk be, mert ugyan a vegyszerek megküzdenek a szennyeződésekkel, ám egy mennyiségen túl nem tudják sterilizálni a vizet. Ha körültekintően járunk el, ám mégis rosszabbodna a víz minősége, akkor az AquaFinesse nevű szer segítségünkre lesz. A holland "csodakészítmény" a biofilm eltávolításának módszerével működik. Összetételéből adódóan felbontja a baktériumok nyálkás, síkos védőrétegét, és védtelenné teszi azokat a fertőtlenítőszerekkel szemben. Így a víz kb. 80%-kal kevesebb klór használatával karbantartható.


A Motomassage a HotSpring levédett masszázsrendszere, amely egyedülálló módon masszírozza a hát izmait. Mintha két thai masszőrlány ülne az ember háta mögött, és soha nem szűnő lelkesedéssel kényeztetnék a gerinc melletti izomcsoportokat. A Motomassage semmilyen elektronikus alkatrésszel nem rendelkezik. Mozgását kizárólag a víz és a levegő együttes nyomásának köszönhetően kapjuk ezért ez egy nagyon üzembiztos szerkezet.


A HotSpring masszázsmedencék 100% szűrése, más néven no-bypass szűrése teljesen egyedülálló technológia a masszázsmedencék világában. A szűrés hatékonysága abban rejlik, hogy a víz teljes mennyisége a szűrőkön megy keresztül, akár használjuk a medencénket, akár éppen pihen. Ezzel a technológiával minden HotSpring medence 5 csillagos minősítéssel vizsgázna egy elképzelt jakuzzi víz higiéniai vizsgán. A technológiát a magyar ÁNTSZ egy közösségi célra szolgáló használati engedéllyel látta el, ami nagy büszkeség a forgalmazók számára, és megnyugtató a medencék tulajdonosai számára.